Automatiske funktioner: "Klik og vis i serie"

Det er et eksempel på, hvordan man kan lave et skriftligt materiale om til interaktive opgaver på computeren.
Opgaven er affotograferet fra "Stavetrappen - Lyde og bogstaver" fra forlaget Alinea.

• Den opgave jeg vil lave ser sådan ud.
    Man skal gå gennem "labyrinten" ved at klikke på de tegninger, der indeholder bogstavet "i".
    Man skal starte ved pilen øverst.
    Klikker man på det rigtige, vises en rød firkant, der afspilles en lyd og vises en glad smiley.
    Tegningerne kan kun vælges i rækkefølge. Man kan altså ikke klikke på "Ski" før "Tiger".
    Når man klikker på sidste tegning (vikingen), skiftes til næste side (næste opgave).

• Indsæt indsæt først tegningen og indsæt de røde firkanter.
    De er lavet af figur-objekter", som er gjort transparente og med rød kant.
    Stregtykkelsen er sat til 5.

Det er nemmest at indsætte en firkant, vælge størrelse, farve og transparens og derefter kopiere den og indsætte det antal, der skal bruges.

• Placer de røde firkanter.
  • Marker firkanterne i rækkefølge, startende med "Tiger",  så det ser sådan ud.
    (Hold "Shift" nede og klik på dem en efter en).

• Klik på og vælg "Skjul/Vis ved klik" i listen:

• Klik på "Vis i rækkefølge - behold forrige" under "Klik vis i serie".