Automatiske funktioner: "Skjul/vis ved klik" - 2

I dette eksempel skal vi bruge flere funktioner under "Skjul/Vis ved klik".
Det er et eksempel på hvordan man kan lave et skriftligt materiale om til interaktive opgaverpå computeren.
Opgaven er affotograferet fra "Stavetrappen - Lyde og bogstaver" fra forlaget Alinea.

• Den opgave jeg vil lave ser sådan ud:

• Opgaven går ud på, at man i hver række skal finde det billede,
    der rimer med billedet til venstre:
    • Bi - Ti
    • Nål - Bål
    • Hus - Mus
    • Hvis man klikker på et "rigtigt" billede
      • skal der vises en glad smiley,
      • afspilles en lydeffekt og
      • tegningen markeres som rigtig med en grøn ring.

• Klikker man forkert,
      • skal en sur smiley vises,
      • afspilles en lydeffekt og
      • tegningen forsvinde.

• Når der er klikket på alle rigtige, skal man skifte til næste side (næste opgave).

Læs evt. først om udskæring af dele af billede.

• Udskær de små tegninger fra originalbilledet, og indsæt de grønne ringe, som er lavet af figur-objekter ,
    så det kommer til at se sådan ud:

• Derefter skal siden programmeres med et par af de automatiske funktioner.
  • Klik på og vælg "Skjul/Vis ved klik" i listen:

• Marker alle de grønne ringe. Det kan gøres ved at holde "Shift" nede og klikke på dem.
    • Klik på "Klik på hotspot: = Rigtigt - Tildel point.

• Marker derefter alle de "forkerte" tegninger.
    • Klik på "Definer: = Forkert"

• Til sidst gøres baggrunden hvid, så siden kommer til at se ud som på øverste tegning.
  • Afprøv med F6 eller gå videre med næste opgave.
  • Lydeffekterne kan ændres under "Lyde".
  • Alt i dette eksempel bygger på funktioner, der i forvejen findes i Mediamixer,
    men det ville være et stort arbejde at programmere det manuelt.
    Der er bla. benyttet "programmering" og "point".